Bevalling

Na negen maanden wachten is het dan eindelijk zover: de bevalling dient zich aan en je kindje gaat geboren worden. Was de zwangerschap al spannend, nu ben je pas echt in een soort achtbaan belandt. Weeën, gebroken vliezen, ontsluitingsfase, persdrang, deze woorden zeggen je nu misschien nog niet zoveel, maar ze komen in elke bevalling voor.

Tijdens zo’n ritje in de spreekwoordelijke achtbaan is het belangrijk dat je je veilig voelt. Dit gaat het beste als er een verloskundige naast je staat die je kent en vertrouwt. Zo kun je je helemaal ontspannen en focussen op het allerbelangrijkste, namelijk de geboorte van je kind.

Als het eenmaal begonnen is, houden we het verloop van de bevalling en de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten. Maar we doen meer: we proberen jouw persoonlijke wensen rondom de bevalling zo goed mogelijk te realiseren. In bad bevallen? Zelf je kind aanpakken? De vader de navelstreng door laten knippen? Bij ons kan het!

Om dit te realiseren blijven wij bij je vanaf het moment dat de bevalling echt begonnen is. In grotere praktijken gaat de verloskundige vaak tussendoor nog even weg, maar dit past niet bij onze manier van werken. Ook wanneer we je onverhoopt moeten overdragen aan de gynaecoloog in het ziekenhuis, blijven we betrokken. We spannen ons altijd tot het einde toe in, om -ondanks de complicaties- zo dicht mogelijk bij het scenario van jouw droombevalling te blijven.