EHBB: Eerste Hulp bij Borstvoeding

Borstvoeding is heel natuurlijk, maar dat betekent niet dat het vanzelf gaat. In de eerste dagen na de bevalling is het belangrijk dat je je kindje goed aanlegt om pijn en tepelkloven te voorkomen. Soms kan het kindje niet goed zuigen door bijvoorbeeld een te korte tongriem. Of je twijfelt of de baby wel voldoende binnen krijgt. In al deze gevallen is de begeleiding van een lactatiekundige onmisbaar.

Een lactatiekundig consult bestaat uit gesprek in combinatie met een observatie van het drinkgedrag van je baby. Op basis daarvan zoeken we samen naar de beste oplossing. Ook als je onder begeleiding van een andere verloskundige of als je in het ziekenhuis bent bevallen, kun je bij ons terecht voor begeleiding bij het geven van borstvoeding.

Lactatiekundige zorg valt buiten het basispakket en wordt alleen (deels) vergoed via een aanvullende verzekering. De kosten voor een consult zijn onder meer afhankelijk van de locatie (bij je thuis of in de praktijk) en de duur ervan. Kijk hier of jouw verzekeraar lactatiekundige zorg vergoed.