Deze vrouwen gingen je voor en werden begeleid door Rotterdam Bevalt:

Isabelle en Luuk

Toen we er in de vierde week achterkwamen dat ik zwanger was, ben ik gelijk op zoek gegaan naar een fijne verloskundige praktijk. Luuk en ik wilde een kleine praktijk met ervaren verloskundigen die de tijd zouden nemen voor ons. Het was allemaal zo nieuw en spannend dat we het belangrijk vonden iemand te vinden die bij ons zou passen en waarbij we ons fijn zouden voelen. Verloskundigenpraktijk Rotterdam Bevalt viel direct in de smaak! En toen Roselie belde en telefonisch aangaf dat het zwanger zijn en bevallen zo’n intiem en bijzonder proces is, dus dat het heel belangrijk is dat we een klik met haar zouden hebben, wist ik meteen dat het goed zat!

De afspraken met Roselie waren altijd gezellig en ze nam ook echt de tijd voor ons. Heerlijk dat de afspraken ook gewoon bij ons thuis kon en in de avonduren. Ook telefonisch was Roselie heel goed te bereiken. Dit gaf veel vertrouwen en een veilig gevoel. 

Toen ik in week 24  zwangerschapsdiabetes bleek te hebben en de zwangerschap opeens medisch werd, bleef Roselie betrokken. En dit was voor ons super. In de wirwar van ziekenhuizen, artsen en verpleegkundige is het soms lastig bij jezelf te blijven en alles goed mee te krijgen. Het was ontzettend fijn Roselie naast ons te hebben die extra uitleg gaf en de tijd nam voor ons. Iets wat wij in het ziekenhuis heel erg misten. We hebben toen besproken dat we Roselie toch heel graag bij de bevalling zouden willen hebben. Dit was voor Roselie geen enkel probleem en dat voelde voor ons als een groot cadeau. Niet alleen steun voor mij, maar ook voor Luuk. Omdat dit tenminste 1 zekerheid was in alle onzekerheid en Roselie ons een veilig gevoel gaf.

Helemaal toen ik in week 32 ziek werd en weeën bleek te hebben. Roselie kwam direct en heeft mij en Luuk in een heftige ziekenhuisweek nauw bijgestaan. Iedere vraag die wij hadden beantwoorde zij meteen, ook in de nacht. En in alle stress was dit zo ontzettend fijn! Iemand met kennis en veel ervaring die met je meedenkt is een enorme steun als alles opeens anders blijkt te gaan dan verwacht… Toen mijn vliezen braken en de weeën remmers geen houvast kregen, is de bevalling doorgezet. Roselie en mijn partner samen vormden een grote steun tijdens de bevalling, samen vormden we een team. Zij verwoorden samen onze wensen aan het medische team. Zij ondersteunden mij beiden precies zoals ik fijn vond en nodig vond, waardoor ik de bevalling zelfs als heel relaxed heb ervaren en we zelfs nog veel lol hebben gehad. Ik deed het niet alleen, we deden het echt samen. Voor overleg van alle medische beslissingen dacht Roselie  met ons mee en dat was zo fijn omdat het na een paar nachten bijna niet slapen erg moeilijk is nog te bedenken wat je zelf wilt en wat dingen betekenen. Roselie wist goed wat wij belangrijk vonden, dus kon ze goed meedenken. Mede dankzij de aanwezigheid van Roselie is de bevalling gegaan zoals dat fijn voor mijn partner en mij was. Ik geloof niet dat er veel meer medische toeters en bellen bij konden, en toch kijk ik terug op een mooie, bijzondere en intieme ervaring waar veel ruimte was voor overleg en mijn eigen manier van bevallen. Dit was ons zonder Roselie niet gelukt en hier zijn wij ontzettend dankbaar voor!

Larissa

Ik zou Eva zeker aanraden! Zij heeft zowel mij als mijn partner door de bevalling en zwangerschap heen geholpen. Ondanks dat de bevalling medisch was geworden, is Eva toch nog uren gebleven (vanaf 00:00 uur tot vroeg in de ochtend) en heeft zij ons gesteund. Wij vonden dit bijzonder lief! Een verloskundige bij wie je je op je gemak zal voelen en waar je altijd terecht kan.

 

Portret Marije van Limborgh met baby in de draagdoekMarije van Limborgh
Roselie heeft ons begeleid tijdens de zwangerschap en bevalling van ons eerste kindje. Vanaf het eerste contact wisten we dat ze een heel fijne verloskundige was: ze nam veel tijd om van alles te vertellen over wat we allemaal konden verwachten tijdens de zwangerschap en daarna, stond altijd klaar om onze vragen te beantwoorden en het was iedere keer gezellig.

In de laatste maanden van mijn zwangerschap liep ik soms tegen gekke dingen aan, zoals die keer dat ik bijna flauwviel in de trein. Dan mocht ik altijd direct bellen om advies, dat was een hele geruststelling.

Tijdens de bevalling liep het wat anders dan gepland en moesten we naar het ziekenhuis, maar ook daar bleef Roselie aan onze zijde, heel fijn zo’n bekend gezicht tussen al het onbekende.

Ook na de bevalling was Roselie heel betrokken en hebben we veel gehad aan haar adviezen bij de borstvoeding, ook toen onze dochter al maanden oud was. Haar expertise en rust hebben ervoor gezorgd dat we onze zwangerschap en kraamtijd vol vertrouwen hebben beleefd en bij een eventuele volgende zwangerschap zullen wij zeker weer contact opnemen.

Pasfoto Marloes Bongers met baby op haar buikin de draagdoekMarloes Bongers
Ik kwam met Roselie in contact toen ik al weken problemen had met voeden, drie kringen met kloven om mijn tepels heen, en het ging maar niet over, wat mijn toenmalige lactatiekundige en de huisarts ook aanbevolen.

Roselie gaf me de moed om op mijn strepen te gaan staan voor een kweekje bij de huisarts terwijl ze me coachte (via Whatsapp, zodat ik kon reageren wanneer ik tijd had) weer live te gaan voeden. Ze raadde me een voedingshouding aan die redelijk pijnvrij was en vroeg filmpjes en foto’s om te kunnen zien hoe de baby dronk, en hoe zijn houding aan de borst was.
Ze heeft me perfect bijgestuurd en heeft me het zelfvertrouwen gegeven om door te gaan, en terug te komen vanaf poedermelk weer volledig aan de borst, niet alleen voor de baby, maar ook voor mijn peuter.

Roselie heeft mijn borstvoedingsrelatie met de baby en peuter gered, en ik ben haar heel, heel dankbaar. Ze is goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en stuurde me heel nuttige artikelen om te lezen. Ze is een lieve, geduldige en heel kundige lactatiekundige, als ik ooit weer een lactatiekundige nodig heb, wordt dat zonder twijfel Roselie.

Nora Beres

Vooraf was ik erg bang voor het Nederlandse zorgsysteem. Ik hoorde veel negatieve verhalen bijvoorbeeld dat hier de zwangerschapszorg hier niet professioneel zou zijn en dat er alleen oppervlakkige zorg zou worden verleend.

Gedurende mijn zwangerschap veranderde dat beeld. Het systeem hier is veel handiger, effectiever en familievriendelijker dan in mijn eigen land. Er worden geen overbodige onderzoeken gedaan als je gezond bent. En ik vond het erg fijn dat ik niet op een nare, belerende toon werd aangesproken op mijn gewichtstoename. 

Toen de bevalling dichterbij kwam, maakte ik me zorgen over mijn verwachtingen rondom de bevalling, maar Eva ging heel soepel en respectvol om met mijn persoonlijke wensen. Ik ervoer voor het eerst dat ik zelf een keuze heb wat betreft de locatie van de bevalling en ik koos voor het ziekenhuis. De voorzieningen daar waren uitstekend en het was heel comfortabel. Ik mocht in een bad de weeën op te vangen en op een baarkruk bevallen. Een baarkruk is een echt een wonderlijke en ideale uitvinding!!  

Ik ben heel dankbaar voor alle hulp en steun van Eva als verloskundige. Met haar haar jarenlange ervaringen heeft zij mijn perineum gered. Kortom, ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik in Nederland bevallen ben van mijn zoon.

Pasfoto Linda VermeulenLinda Vermeulen
Ik heb het geluk gehad dat Roselie van den Berg bij de geboorte van mijn beide zoons betrokken was. Tijdens het kraambed van de oudste kwam ze langs om me te helpen met de borstvoeding, die -ondanks de deskundige begeleiding van een ervaren kraamhulp- moeizaam verliep.

Roselie nam uitgebreid de tijd om mij en mijn zoon te observeren en gaf allerlei handige tips. Desondanks huilde mijn zoon veel. De oorzaak was niet direct duidelijk, maar onder begeleiding van Roselie sloten we stap voor stap mogelijke oorzaken voor het huilen, zoals koemelkallergie en KISS_syndroom, uit.

Toen kwam verborgen reflux in beeld. De huisarts was sceptisch, maar gaf me gelukkig wel een verwijsbrief voor de kinderarts. Echter, die had een wachtlijst van drie maanden! Gelukkig kon ik dankzij de bemiddeling van Roselie een stuk eerder terecht en met de refluxmedicatie veranderde mijn huilbaby in een heel ander kind.

Ook later bleef Roselie met me meedenken en ik kon haar letterlijk dag en nacht mailen of app’en. Ik ben haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor alle hulp en kan haar van harte aanbevelen aan iedere zwangere vrouw. Iedereen die Roselie aan haar bed krijgt, is een geluksvogel!

Monika Mikulecz 
Ik was in verwachting van mijn tweede baby toen ik via een kennis van de praktijk Rotterdam bevalt hoorde. Ik maakte me geen zorgen over de zwangerschap zelf, maar ik was onbekend met het Nederlandse zorgsysteem en daardoor voelde ik me erg onzeker.

Tijdens de zwangerschap heb ik veel hulp en ondersteuning gehad van Eva. Zij stond altijd voor me klaar om vragen te beantwoorden en me gerust te stellen. Haar hulp was van onschatbare waarde. Ze stond naast mij als mens, maar gebruikte ook haar ervaring als professioneel hulpverlener. Ze heeft zelfs haar vakantieplanning aangepast, zodat ze zeker bij mijn bevalling kon zijn. Ik heb heel veel respect voor haar. Ze heeft echt een roeping; VERLOSKUNDE.

Ik kan alleen maar positief zijn over de praktijk en ik zou elke aanstaande moeder aanraden om voor Rotterdam bevalt te kiezen. Als ik zelf ooit nog een baby krijg, meld ik me zeker weer bij hen aan.